Πόρισμα των μελών της Επιτροπής για το Κ.Α.ΕΛ.Ε. Πάτρας κ.κ. Τζίκα Ν., Ρώρου Γ. και Τζωρτζόπουλου Γ.

"Βρώμα και δυσωδία" είναι τα προγράμματα επιμόρφωσης εμπόρων της ΕΣΕΕ. Πολλά λεφτά αλλάζουν χέρια και ψηφοδέλτια για να εκλέξουν τους κομματικούς εκπροσώπους των εμπόρων. Αυτή είναι η μεγάλη πληγή του συνδικαλισμού. Τα γεγονότα στην Πάτρα δικαίωσαν εκείνους που για χρόνια θεωρούσαν την ΕΣΕΕ ως παράρτημα του ΚΑΕΛΕ.
Η λύση δεν είναι να σταματήσουν, αλλά να τα διαχειριστεί δημόσιος φορέας, μια που η ΕΣΕΕ αποδείχθηκε ανεπαρκής.

Το πόρισμα:
Από την μέχρι τώρα έρευνα διαπιστώθηκαν τα εξής:
1. Πραγματοποιήθηκαν 4 σεμινάρια ΛΑΕΚ 1-25 από το ΚΑΕΛΕ-ΚΕΚ Πάτρας (φορέας υλοποίησης) χωρίς να το γνωρίζει το κεντρικό ΚΑΕΛΕ παρά τις σχετικές εντολές εγκυκλίους για την μη ανάληψη προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-25 από τα ΚΕΚ-ΚΑΕΛΕ. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με 4 συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος.
  • Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου
  • Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Ακράτας
  • Σωματείο Εμπόρων Κατ/των Δώρων – Λαϊκής Τέχνης – Αξεσουάρ Διακόσμησης (Πάτρας)
  • Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος
Για να αποπληρωθούν τα προγράμματα χρησιμοποιήθηκαν τιμολόγια που εκδόθηκαν από το παράρτημα ΚΑΕΛΕ Πατρών με την σφραγίδα του, χωρίς να έχει γνώση το κεντρικό ΚΑΕΛΕ, κατά παράβαση των φορολογικών νόμων και των εγκυκλίων του ΚΑΕΛΕ.
Η έρευνα έφερε στην επιφάνεια άλλα 12 σεμινάρια ΛΑΕΚ 1-25 που έγιναν από ιδιωτικά ΚΕΚ και φέρονται να έλαβαν χρήματα διοικητικοί υπάλληλοι και συνδικαλιστές εμπλεκόμενοι στο ΚΑΕΛΕ Πάτρας και στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου.
Διευκρινίζουμε:
  • Το ΚΑΕΛΕ Πάτρας, η Ο.Ε.Σ. Πελοποννήσου & Ν.Δ.Ε., το Σωματείο Εμπόρων Κατ/των Δώρων – Λαϊκής τέχνης – Αξεσουάρ Διακόσμησης (Πάτρας) στεγάζονται στον ίδιο χώρο (Κανακάρη 56).
  • Διοικητικός Προϊστάμενος του ΚΑΕΛΕ παράρτημα Πάτρας ήταν ο κ. Διονύσιος Λοτσάρης
  • Διευθυντής στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου & Ν. Δυτ. Ελλάδος ο κ. Νίκος Λούτσης
  • Πρόεδρος στο Σωματείο Εμπόρων Καταστημάτων Δώρων-Λαϊκής τέχνης-αξεσουάρ-διακόσμησης Πάτρας ήταν ο κ. Νίκος Λούτσης
  • Η κα Αγγελική Καλαντζή ήταν Προϊσταμένη του ΚΑΕΛΕ παράρτημα Πάτρας
  • Ο κ. Μιχ. Μιχαλόπουλος το επίμαχο διάστημα των σεμιναρίων ήταν οικονομικός επόπτης στην Ο.Ε.Σ.Π. Το Νοέμβριο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος της Ελεγκτικής με το ψηφοδέλτιο του κ. Λοτσάρη και του κ. Παγώνη και το 2009 εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του κ. Β. Κορκίδη στην ελεγκτική επιτροπή της Ε.Σ.Ε.Ε.
  • Ο κ. Βασίλης Παγώνης ήταν Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΕΣΠ το διάστημα 2005-2008, Πρόεδρος από το 2008 έως σήμερα και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ με το ψηφοδέλτιο του κ. Β. Κορκίδη.
  • Ο κ. Ευαγγελίου Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου και Οικονομικός επόπτης της ΟΕΣΠ 2005-2008, Γεν. Γραμματέας 2008 έως σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ με το ψηφοδέλτιο του κ. Β. Κορκίδη.
2. Απεκαλύφθη ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των σεμιναρίων ΛΑΕΚ 1-25 της ΟΕΣΠ & Ν. Δυτ. Ελλάδος και του Σωματείου Εμπόρων Κατ/των δώρων-λαϊκής τέχνης-αξεσουάρ-διακόσμησης Πάτρας δήλωναν ψευδώς στο κεντρικό ΚΑΕΛΕ ότι διεξάγονται συγχρόνως στον ίδιο χώρο με τα ίδια άτομα, εκπαιδευόμενοι και καθηγητές, προγράμματα αυτοχρηματοδοτούμενα με το ΚΑΕΛΕ.
3. Ο κος Λοτσάρης Διονύσης απεδέχθη ότι εξέδωσε τα επίμαχα «πλαστά τιμολόγια» για την αποπληρωμή από το ΛΑΕΚ των σεμιναρίων των 4 Συλλόγων.
Απεδέχθη ότι κατά την διάρκεια των σεμιναρίων ΛΑΕΚ 1-25 «εμφάνιζαν» στο ΚΑΕΛΕ ταυτόχρονα ότι υλοποιούνται προγράμματα (αυτοχρηματοδοτούμενα) τις ίδιες ημέρες και ώρες με τους ίδιους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικό προσωπικό..
Γνώριζε ότι το Σωματείο Εμπόρων Καταστημάτων Δώρων-Λαϊκής Τέχνης Αξεσουάρ Διακόσμησης Πάτρας πραγματοποίησε σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-25 με το ΚΕΚ Έρεισμα χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα Νομιμοποιητικά ( με αποτέλεσμα να δοθούν στο ΛΑΕΚ παραποιημένα παραστατικά). Απεδέχθη ότι απέκρυψε το γεγονός της διεξαγωγής σεμιναρίων από το κεντρικό ΚΑΕΛΕ επειδή θέση του ΚΑΕΛΕ ήταν να μην πραγματοποιεί σεμινάρια ΛΑΕΚ, επίσης το κεντρικό ΚΑΕΛΕ δεν γνώριζε για την έκδοση απ’ τον ίδιο των πλαστών τιμολογίων ούτε τα ανέφερε κατά τον έλεγχο που έγινε με τον ορκωτό Λογιστή κ. Σαλούστρο με εντολή από την προηγούμενη Διοίκηση του ΚΑΕΛΕ κ. Αρμενάκη (Σεπτέμβριος 2009) .
Πρότεινε να κατατεθούν τα 4 πλαστά τιμολόγια στην αρμόδια εφορία προκειμένου να λάβει γνώση και αναλαμβάνει να καταβάλλει ο ίδιος το πρόστιμο που θα προκύψει (20 έως 25 χιλιάδες ευρώ ή και παραπάνω αν χρειαστεί).
4. Ο κος Λούτσης Νίκος απήντησε σε σχετικές ερωτήσεις ότι για το σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-25 με το ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ:
1. Δεν γνώριζε ότι εμφανιζόταν να υλοποιείται τις ίδιες ημέρες και ώρες με τους ίδιους εκπαιδευόμενους στο ΚΑΕΛΕ Πάτρας (πρόγραμμα αυτοχρηματοδοτούμενο).
2. Ο κ. Ν. Λούτσης ανέφερε στην επιτροπή ότι δεν είχε καμία εμπλοκή, δεν γνώριζε ότι έγιναν αυτοχρηματοδοτούμενα με το Σύλλογό του και αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα καταθέσει μήνυση στον Εισαγγελέα Πατρών.
3. Τα χρήματα δε που έλαβε από το σεμινάριο περίπου 6.000€ - 7.000€ τα διέθεσε για να αποπληρώσει ενοίκια που όφειλε ο Σύλλογός του και ένα μικρό υπόλοιπο των χρημάτων που υπάρχει, βρίσκεται σε δικό του λογαριασμό.
Ζητήθηκαν τα σχετικά παραστατικά (ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, αποδείξεις ενοικίων) δεν εδόθησαν ποτέ στην επιτροπή.
Πληροφορία αναφέρει ότι ο σύλλογος εφιλοξενείτο στα γραφεία του ΚΑΕΛΕ χωρίς να καταβάλλει ενοίκιο . Η έρευνα να συνεχισθεί για να φωτίσει που πήγαν τα χρήματα αφού ο Σύλλογος είχε περάσει σε αδράνεια.
Για το 2ο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-25 με το ΚΕΚ Έρεισμα χωρίς να έχει ο Σύλλογος Νομιμοποιητικά παραστατικά κ.ά. με αποτέλεσμα να κατατεθούν παραποιημένα έγγραφα ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι υπεύθυνος. Γι’ αυτό το πρόγραμμα εστάλη επιστολή την 20/1/10 απ’ τον κ. Λούτση με την οποία ζητούσε απ’ τον ΟΑΕΔ να θεωρηθεί το πρόγραμμα ως μη γενόμενο για να μην γίνει αποπληρωμή και τα έξοδα που δημιουργήθηκαν θα τα αναλάβουν αυτοί.
5. Η κα Καλαντζή Αγγελική ανέφερε ότι δεν εξέδωσε η ίδια τα επίμαχα πλαστά τιμολόγια το πληροφορήθηκε αργότερα. Το γνώριζε όμως όταν απήντησε εγγράφως σε ερώτημα του κεντρικού ΚΑΕΛΕ με υπ’αριθμ. 15240 /20-2-10 αν έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 την τελευταία 5ετία από το ΚΑΕΛΕ Πάτρας που προϊστατο (αρ. εγγράφου 3203/23-2-2010 απάντηση του ΚΑΕΛΕ Πάτρας που υπογράφετε από την ίδια).
Σε ερώτηση γιατί δεν το ανέφερε στο κεντρικό ΚΑΕΛΕ όταν περιήλθε σε γνώση της ή όταν εκαλέσθει να δώσει εξηγήσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΚΑΕΛΕ στην Λιβαδειά την 16/9/09 απάντησε ότι δεν ερωτήθει. Δεν ενημέρωσε για τα πλαστά τιμολόγια τον ορκωτό Λογιστή κ. Σαλούστρο που ερεύνησε το θέμα τον Σεπτέμβριο του 2009 από την προηγούμενη Διοίκηση με εντολή του Προέδρου ΚΑΕΛΕ τότε κ. Αρμενάκη Δημήτρη.
Σε ερώτηση γιατί ο Εμπορικός Σύλλογος Θέρμου κατέθεσε σε 2 διαφορετικούς λογαριασμούς τραπέζης της ίδιας και της κόρη της (Καλαντζή Αγγελική και Βλάχου Παρασκευή) το ποσό των 3.500,30€ σε κάθε λογαριασμό από σεμινάρια ΛΑΕΚ 1-25 με ιδιωτικό ΚΕΚ, απήντησε ρητά ότι δεν γνωρίζει για τον λογαριασμό . Ζητήσαμε συνέχιση της έρευνας.
Με τι στοιχεία ανοίχθει ο λογαριασμός ; Ποιος τον διακινούσε; Υπάρχουν άλλοι λογαριασμοί; Η έρευνα πρέπει να συνεχισθεί.
6. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου που παρευρίσκετο και παρακολούθησε την 1η συνεδρίαση της επιτροπής είπε ότι με τα χρήματα αποπλήρωσε διάφορες υποχρεώσεις του Συλλόγου και τον επιστημονικό συνεργάτη του σεμιναρίου, σε ερώτηση ποιος ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος ΛΑΕΚ 1-25με το ΚΑΕΛΕ απάντησε ότι δεν θυμάται.
Έχει αξία να ερευνηθεί, ποιος ήταν και πόσα χρήματα έλαβε; Ήταν κάποιος από τους εμπλεκόμενους;
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου με έγγραφα την 20/2/09 με αρ. πρωτ.3413 και 21/2/09 αρ.πρωτ.3414 που υπογράφει ο κος Ευάγγελος Ευαγγελίου εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της ΕΣΕΕ και του Προέδρου κου Δημ. Αρμενάκη για την απόφαση να μην πραγματοποιεί το ΚΑΕΛΕ σεμινάρια ΛΑΕΚ, σε παράγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά, «Ωστόσο θεωρούμε ότι η Διατύπωσή μας: η Διοίκηση της ΕΣΕΕ έδωσε εντολή να πάψει το ΚΑΕΛΕ να αναλαμβάνει τη διεξαγωγή σεμιναρίων ΛΑΕΚ ήταν λανθασμένη». Εφ’ όσον ποτέ δεν έχει αναθέσει στο ΚΑΕΛΕ την υλοποίηση των εν λόγω σεμιναρίων… Απορία: αφού γνώριζε την 21/2/2009 ότι το ΚΑΕΛΕ δεν υλοποιεί σεμινάρια ΛΑΕΚ γιατί πραγματοποίησε σεμινάριο ΛΑΕΚ με το ΚΑΕΛΕ λίγους μήνες νωρίτερα; Γιατί η επιθετική επιστολή στο Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Αρμενάκη όταν ξεκίνησε η έρευνα; Γιατί απεδέχθη το «πλαστό Τιμολόγιο» καθιστώντας τον εαυτό του συνένοχο στην απόκρυψη φορολογικών εσόδων απ’ το ΚΑΕΛΕ; Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
7. Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΚΑΕΛΕ κος Δημ. Αρμενάκης ανέφερε: «ευθύς ως πληροφορήθηκε από την ανωτέρω επιστολή ότι πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια ΛΑΕΚ 1-25 από το ΚΑΕΛΕ Πάτρας έδωσε άμεσα εντολή με το υπ’ αρ. ΓΑ 10095(20-2-09) στον Διευθυντή κατάρτισης κ. Απ. Ριζάκο να διερευνήσει το θέμα. Με το υπ’ αριθμ. 254/20-2-09 απαντά ότι το «ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ ουδέποτε υλοποίησε προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25». Η προϊσταμένη του ΚΑΕΛΕ Πατρών, κα Καλαντζή, με το υπ’αριθμ. 3203/23-2-09 απαντά ότι το ΚΑΕΛΕ Πατρών δεν έχει υλοποιήσει σεμινάρια ΛΑΕΚ 1-25 την τελευταία πενταετία εκτός από τέσσερα δοκιμαστικά που υλοποιήθηκαν το 2008 με εντολή του κ. Λοτσάρη κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Αρμενάκη. Έκτοτε κάλεσε την κα Καλαντζή επανειλημμένως να έρθει σε Δ.Σ. του ΚΑΕΛΕ ώστε να δώσει εξηγήσεις γιατί ουδέποτε έδωσε συγκατάθεση προφορική ή γραπτή για την υλοποίηση «δοκιμαστικών» σεμιναρίων χωρίς να καταστεί δυνατόν για λόγους υγείας όπως η ίδια ισχυρίζετο».
Γνωστοποίησε το θέμα στο Δ.Σ. του ΚΑΕΛΕ με την ιδιότητα του Προέδρου του ΚΑΕΛΕ όπου παρίστατο ο σημερινός Πρόεδρος του ΚΑΕΛΕ κος Κορκίδης Βασ., ο κος Καρέλας Παν. και κος Χαντζαρίδης Κ. με την ιδιότητα Ε.Σ.Α. και Ε.Σ.Θ. αντίστοιχα ως το καταστατικό ορίζει, ξεκίνησε την έρευνα, έφερε το θέμα στο Δ.Σ. της Λιβαδειάς 16/9/09 όπου παρευρέθει η κα Καλαντζή Αγγελική απέστειλε τον ορκωτό Λογιστή κ. Σαλούστρο για έλεγχο (Σεπτέμβριος 2009), ζήτησε την συνδρομή του κ. Παν. Καρέλα Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας (εκπρόσωπος μας στον ΟΑΕΔ) για συλλογή στοιχείων όπως και έπραξε.
Στο Γεν. Συμβούλιο του ΚΑΕΛΕ στην Ανάβυσσο 25/10/09 έχοντας διαμορφωμένη άποψη για τον στρεβλό τρόπο λειτουργίας του ΚΑΕΛΕ, πρότεινε αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας του ΚΑΕΛΕ (τριμελή επιτροπή Διοίκησης των ΚΑΕΛΕ, κατάργηση της θέσης του πολιτικού προϊσταμένου κ.ά.) όμως οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία (ψηφοδέλτιο Λοτσάρη) ήτοι: Χαντζαρίδης Κ, Καραγιάννης, Δημητριάδης, Παγώνης Β., Καρανίκας Γ.
Επειδή μεσολάβησαν οι εκλογές της ΕΣΕΕ θεώρησε σκόπιμο η διαπαραταξιακή επιτροπή έρευνας να συγκροτηθεί απ’ το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει.
Δήλωσε κατηγορηματικά ότι όχι μόνο δεν γνώριζε αλλά ούτε φαντάστηκε το μέγεθος των παράνομων πράξεων (πλαστά τιμολόγια, διπλά προγράμματα, εξαπάτηση ΚΑΕΛΕ κ.α.) και ζήτησε τον πιο ενδελεχή έλεγχο.
8. Ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠ & Ν.Δ.Ε κος Παγώνης Βασ. στον ισολογισμό της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος όπου υπογράφει παρουσιάζει έσοδα απ’ το επίμαχο σεμινάριο με το ΚΑΕΛΕ 12.940,90€ ενώ έξοδα 12.619,18€ .
Το σεμινάριο δηλ. απέδωσε μόλις 321,72€ στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Ν.Δ.Ε. Οφείλει να απαντήσει τι αντιπροσωπεύουν τα έξοδα, ποιοι έλαβαν χρήματα, ποιοι ήταν οι επιστημονικοί συνεργάτες και ποια η αμοιβή τους;
Αμείφτηκαν Διοικητικοί υπάλληλοι του ΚΑΕΛΕ, της Ομοσπονδίας, συνδικαλιστές ποιοι; Και με ποιά πόσα;
Μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής με έγγραφό τους ζήτησαν να συνεχισθεί η έρευνα και να καλεστούν να καταθέσουν :
- Οι Πρόεδροι και ταμίες των συλλόγων που πραγματοποίησαν τα σεμινάρια με το ΚΑΕΛΕ Πάτρας και έλαβαν τα πλαστά τιμολόγια.
- Ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠ κος Παγώνης Βασ.
- Να ερευνηθούν 12 προγράμματα που πραγματοποίησαν σύλλογοι της Πελοποννήσου με άλλα ΚΕΚ, ποιοι αμείβονταν συνδικαλιστές, Διοικητικοί υπάλληλοι ΚΑΕΛΕ ή Ομοσπονδίας κ.ά.
Δεν αποτελεί για μας έκπληξη τα όσα η έρευνα φώτισε και προφανώς αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.
Άλλωστε είχε καταγγελθεί ο στρεβλός τρόπος λειτουργίας του ΚΑΕΛΕ από το 1999 στις Γεν. Συνελεύσεις αλλά και με επιστολές προς τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ και ΚΑΕΛΕ κ. Χρ. Φώλια την 21/10/2002 , 6/11/2002………

Λόγοι που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή.
1/ Η παντελής έλλειψη διαφάνειας στην λειτουργία του ΚΑΕΛΕ .
2/ Η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών του ΚΑΕΛΕ
3/ Η έλλειψη διαχωριστικής γραμμής λειτουργίας με την ΕΣΕΕ.
4/ Ο ασφυκτικός εναγκαλισμός του ΚΑΕΛΕ από συγκεκριμένα πρόσωπα που για αρκετά χρόνια απετέλεσαν «καθεστηκυία τάξη».
5/ Η μη δυνατότητα ενημέρωσης και επομένως παρέμβασης απ’ την ΕΣΕΕ.
6/ Το μονοπαραταξιακό Διοικητικό Συμβούλιο από το κεντρικό ΚΑΕΛΕ μέχρι τα παραρτήματα.
7/ Τα πρόσωπα Διοίκησης των παραρτημάτων του ΚΑΕΛΕ συγχρόνως είναι και συνδικαλιστές Πρόεδροι Ομοσπονδιών ή Εμπορικών Συλλόγων με αποτέλεσμα να ασκούνται συνδικαλιστικές πιέσεις (εκβιασμοί) ως προς τις ισορροπίες της ΕΣΕΕ.
8/ Η χρησιμοποίηση του ΚΑΕΛΕ ως εργαλείο συνδικαλιστικής δύναμης για την ΕΣΕΕ (αμφίδρομη σχέση )
9/ Ελεγκτές και ελεγχόμενοι τα ίδια πρόσωπα.
10/Η μοναδική φορά στην ιστορία του ΚΑΕΛΕ που διοικήθηκε με διαπαραταξιακή σύνθεση, προηγούμενη Διοίκηση, απεκάλυψε το σκάνδαλο.

Να επισημάνουμε ότι κατά την πορεία της έρευνας της επιτροπής πραγματοποιήθηκαν χωρίς να έρθουν σε γνώση όλων των μελών της επιτροπής:
α) Απομάκρυνση ή παραίτηση του κου Ριζάκου Α. Διευθυντής κατάρτισης ΚΑΕΛΕ. Με επιστολή του ο κ. Ριζάκος την 27/4/2010 καταγγέλλει στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ ότι απομακρύνθηκε από το ΚΑΕΛΕ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «είναι ντροπή και όνειδος αυτού του είδους οι κινήσεις».
β) Απομάκρυνση ή παραίτηση του κου Λούτση Ν. Διευθυντής ΟΕΣΠ & Ν.Δ.Ε.
γ) Παραίτηση του νεοεκλεγέντος στην ελεγκτική επιτροπή με το ψηφοδέλτιο του κου Κορκίδη Β. Μιχαλόπουλου Μιχάλη.
δ) Παραίτηση του κου Δοτσάρη Διον. από Διοικητικός προϊστάμενος του ΚΑΕΛΕ Πελοποννήσου , και στην θέση του διορίσθηκε από το μονοπαραταξιακό Δ.Σ. του ΚΑΕΛΕ ο κος Παγώνης Βασ.
ε) Η κα Καλαντζή Αγγελική δεν εκτελεί χρέη προϊσταμένης του παραρτήματος Πάτρας.

Προτάσεις:
• Συζήτηση στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ για το ΚΑΕΛΕ.
• Ριζική αλλαγή στις Δομές και στον τρόπο λειτουργίας που προσπάθησε η προηγούμενη Διοίκηση και προσέκρουσε στη σφοδρή αντίδραση πολλών εκ των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο (Γενικό Συμβούλιο Αναβύσσου).
• Απομάκρυνση όσων έχουν διατελέσει υπεύθυνοι (Διοικητικοί και πολιτικοί) πλέον των 4 χρόνων.
• Διαπαραταξιακή λειτουργία Διοίκησης σ’ όλες τις Δομές του ΚΑΕΛΕ.

Επειδή το σκάνδαλο είναι μεγάλο και είμαστε μόνο μπροστά στην κορυφή του παγόβουνου προτείνουμε:
- Συνέχιση της έρευνας στο ΚΑΕΛΕ Πάτρας αλλά και σε άλλα ΚΑΕΛΕ (ιδιωτικά συμφωνητικά μισθώσεις, υπάλληλοι σχέσεις με Διοικητικούς και πολιτικούς προϊσταμένους κ.ά.)
- Να ερευνηθεί αν και άλλα παραρτήματα του ΚΑΕΛΕ έχουν πραγματοποιήσει ταυτόχρονα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 και συγχρόνως αυτοχρηματοδοτούμενα ΚΑΕΛΕ όπως έχει αποδειχθεί για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος και το Σωματείο Εμπόρων καταστημάτων δώρων-λαϊκής τέχνης-αξεσουάρ διακόσμησης.
- Να ερευνηθεί αν οι εμπλεκόμενοι στα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 για τα οποία εξεδόθησαν τιμολόγια, όπως ανέφερε ο κ. Λοτσάρης, της Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε. έχουν υλοποιήσει ταυτόχρονα και αυτοχρηματοδοτούμενα ΚΑΕΛΕ. (12 προγράμματα). Εμπορικοί Σύλλογοι: Ξυλοκάστρου, Ζακύνθου, Βάρδας, Αρκαδίας, Τρίπολης, Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης Λακωνίας-Αρκαδίας, Θέρμου, Έδεσσας (2 προγράμματα), Δύμης, Μεσολογγίου.
- Να ερευνηθεί αν και κατά πόσο αληθεύει η κατάθεση του κου Λούτση ότι το Σωματείο του ουδέποτε έκανε σεμινάρια με το ΚΑΕΛΕ από το 2000 έως το 2010 όταν είναι γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν 2 σεμινάρια.
- Να ερευνηθεί αν τα ποσά από τα «πλαστά τιμολόγια» εισπράχθηκαν από το ΚΑΕΛΕ, αν όχι, γιατί δεν αναζητήθηκαν απ’ τους υπεύθυνους του ΚΑΕΛΕ Πελοποννήσου; Που ευρίσκονται περίπου 25.280€;
- Τέλος, προτείνουμε:
1. να αποδοθούν συνδικαλιστικές ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο ΚΑΕΛΕ Πελοποννήσου και να απομακρυνθούν από Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια όργανα.
2. να αποδοθούν Διοικητικές ευθύνες σε όσους εμπλέκονται
3. να οδηγηθεί το θέμα στη δικαιοσύνη με πλήρη στοιχεία για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Υ.Γ. Ο Γιώργος Τζωρτζόπουλος εκ μέρους της Α.Σ.Ε. συνυπογράφει τα παραπάνω με προϋπόθεση τις παρακάτω επισημάνσεις του :
1/ Οι υπεύθυνοι για το ΚΑΕΛΕ διαχρονικά, δεν είναι ανεύθυνοι για παραλείψεις, αδυναμίες, παρεμβάσεις και πρακτικές, που οδήγησαν (συνδικαλιστικό και υπαλληλικό προσωπικό ) σε εκτροπές, όχι μόνο ποινικού χαρακτήρα αλλά και κυρίως στην μετατροπή του σε συνδικαλιστικό διαφθορείο και ψηφοσυλλεκτικό μηχανισμό, για τη διαμόρφωση πλειοψηφιών - παραταξιακά και ατομικά- στο σώμα των αντιπροσώπων της ΕΣΕΕ.
2/ Η ανακοίνωση της Α.Σ.Ε. της 23-2-2010 με τίτλο: «Για το ΚΑΕΛΕ και τα Πελοποννησιακά απόνερα», η οποία και ενσωματώνεται σαν θέση του στο συγκεκριμένο έντυπο υλικό, απηχεί απόλυτα και τον εκφράζει καθολικά σχετικά με το ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ και όχι μονό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: